DARPA працює на розробкою комах шпигунів


Де можна знайти більш зручних шпигунів, ніж комахи? Вони гнучкі, непомітні, вміють пролазити в самі важкодоступні місця, і на планеті вкрай мало місць, де немає взагалі ніяких комах. 

DARPA (Агентство передових оборонних дослідницьких проектів США) вирішило, що цим можна скористатися і збирається створити комах-шпигунів. Спираючись на закон про свободу інформації, Сьюзан Марет, викладач в державному університеті Сан-Хосе, попросила у DARPA інформацію про участь «у розробці та застосуванні гібридних мікроелектромеханічних систем в комах і мікроелектромеханічних системах». 

Так і з'ясувалося, що DARPA вже давно пускає багато своїх сил на створення комах-шпигунів. У відкритому доступі опинилися близько 88 документів. Ще в 2006-2007 роках компанія розробляла роботів-комах, але тоді компанія намагалася вмістити існуючі технології в міні-роботів схожих на комах. Зараз же все інакше. 

В останніх експериментах компанія впроваджувала в тіло лялечки електроніку, тим самим дозволяючи комасі рости навколо цієї самої електроніки, створюючи щось на кшталт кіборга від комах. Ще один експеримент дозволив виростити метелика навколо скельця. Це все дивно, здається фантастичним, але тим не менш реально. 

Проблема лише в тому, що тільця метеликів і комах розраховані на одну вага, але через предмети, що з'явилися всередині них, їх вага збільшується, відповідно літати вони не можуть, також як і довго жити після того, як вони виростають з лялечки. 

Цікаво й те, що DARPA бере приклади для своїх сучасних розробок з досвіду 1940-50 років.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Азбука Морзе Українською

Python: Урок 4. Логічні вирази

Python: Урок 3. Типи даних в програмуванні. Визначення змінної