Google купує reCAPTCHA


reCAPTCHA - система, розроблена в університеті Карнегі - Меллон для захисту веб-сайтів від інтернет-ботів і одночасної допомоги з оцифровування текстів книг.

Оновлено:
У вересні 2009 року reCAPTCHA була придбана компанією Google. На початок 2011 року reCAPTCHA здійснювала оцифрування архівів газети «The New York Times» і книг, доступних в Google Book Search.

Навесні 2012 року Google запустив експеримент по розпізнаванню зображень з Google Maps і Google Street View за допомогою сервісу ReCAPTCHA. Як правило, це фрагменти, на яких зображені номера будинків, автомобілі чи вивіски магазинів. Таким чином, початковий девіз ReCAPTCHA - Stop Spam, Read Books - сьогодні має мало спільного з тим, для яких цілей насправді використовується ця система.

На відміну від традиційних систем розпізнавання користувача як людини шляхом введення певного набору символів і цифр, система reCAPTCHA пропонує користувачеві ввести два слова.

Одне з них уже розпізнано і відомо системі, друге слово системі невідомо і вона не здатна його розпізнати програмою розпізнавання тексту. Друге слово береться з джерела, що вимагає розпізнавання (наприклад, книги). Перевірка і проходження «капчі» здійснюється за тим словом, яке відоме системі.

Невідоме друге слово вводити не обов'язково. Друге слово, введене користувачем, зберігається в системі і використовується в якості можливого варіанту розпізнавання. Остаточне розпізнавання слова проводиться шляхом вибору слова, найбільш часто використовуваного для введення.

Система reCAPTCHA надає користувачам зображення для розпізнавання і збирає результати, після чого передає їх замовнику оцифровки матеріалів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Азбука Морзе Українською

Python: Урок 4. Логічні вирази

Python: Урок 3. Типи даних в програмуванні. Визначення змінної