Серія ігор Counter-Strike

Counter-Strike

Counter-Strike  серія комп'ютерних ігор жанру шутера від першої особи. Призначена для мережевої гри, також можлива гра з ботами (комп'ютерними гравцями). З Counter-Strike проводяться чемпіонати, це одна з ігор, яка є в складі світового змагання з відеоігор. Гра була створена на основі коду та як доповнення до гри Half-Life. Можна грати за одну з двох команд: терористів (Terrorist team, T) і спецназ (Counter-Terrorist team, CT). Гра складається з раундів. Зброя поділяється на: пістолети, дробовики, пістолети-кулемети, автомати, снайперські гвинтівки, кулемет, гранати. Амуніція: бронежилети, окуляри нічного бачення, щити, комплект сапера.
Фанати гри модифікують стандартні моделі зброї та гравців та створюють власні набори, які можна завантажити у теку з грою, змінивши її зовнішній вигляд до невпізнаванності. Наприклад ForestPack for CS 1.6 містить 4 різних набори зброї до гри з усіх ігор серії Counter-Strike та текстури до найпопулярнішої карти de_dust2.

Доповнення

Існує ряд доповнень  плагінів для розширення можливостей гри. Для написання плагінів існує свій власний мову  Pawn. З допомогою цієї мови будь-який гравець може створити повноцінний плагін, або навіть доповнення для гри. Не дивлячись на настільки вузьке застосування мови, він дуже гнучкий і дозволяє реалізувати завдання будь-якого рівня і складності. В основному пишуться дрібні доповнення, які роблять гру більш реалістичною чи цікавішою.

Крім дрібних удосконалень розрізняють великі плагіни, їх називають модами. Як правило, мод містить не тільки саму програму, а й додаткові ресурси  моделі, скіни, карти. Мод, як правило, кардинально змінює ігровий процес, диктуючи свої правила і умови. Приклад тому Zombie mod, який перетворює CS з протистояння між терористами і спецназом в ігри на виживання, де люди об'єднуються проти своїх заражених побратимів  зомбі. Гра вважається завершеною, коли всі зомбі вбиті або навпаки, всі люди заражені і перетворилися в зомбі.

Відео на основі гри

Гравці знімають фільми, використовуючи Garry's mod. Це називається машиніма. Машиніма  це фільм, створений на основі комп'ютерних ігор. Мод дозволяє регулювати рух абсолютно всіх кінцівок від голови, рук і ніг до пальців і напрямку погляду. Для нього написано велику кількість плагінів, які полегшують контроль над персонажами в машинимі. Гравцеві доступно 2 типи персонажів, які володіють власним інтелектом, як правило вміють бігати, стріляти, ховатися, метати гранати, одним словом повноцінні боти і ляльки (ragdolls). Якщо перші керуються штучним інтелектом, то останні в абсолютній владі гравця. Гравець може контролювати і фіксувати їх кінцівки за допомогою спеціального інструменту. Словом, повна свобода дій і рішень для творчої людини. Існують цілі об'єднання людей, що прославилися своєю машинімою практично на весь інтернет.

Карти до гри

Так само як і у випадку з плагінами, карти може написати будь-який гравець. Для цього йому всього лише потрібно завантажити спеціальний редактор Hammer. Hammer поширюється абсолютно безкоштовно і володіє всіма необхідними функціями і можливостями для створення повноцінної карти типу de_dust. При цьому не потрібно вивчати жодної мови програмування, вся робота з програмою здійснюється через графічний інтерфейс. Фактично ви не пишете, а малюєте карту. Інтерфейс за своїм виглядом схожий з інтерфейсом програм для 3d моделювання типу 3DMax. Вам так само доступно 4 вікна    три з них представляють собою різні 2d площині, а четверте вікно це повноцінний 3D браузер, ви дивитеся на своє творіннями очима майбутнього гравця. Крім статичних об'єктів редактор підтримує різного роду динамічні, наприклад, лампочки, вимикачі, генератор іскор та інше. До того ж, щоб намалювати карту непотрібно ніяких особливих навичок, в інтернеті велика кількість навчальних статей, потрібна лише ідея і трішки фантазії.

Карти до гри, моделі зброї та гравців.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Азбука Морзе Українською

Python: Урок 4. Логічні вирази

Python: Урок 3. Типи даних в програмуванні. Визначення змінної