Навчальний посібник із безпеки дітей в Інтернеті від Google

Посібник із безпеки дітей в Інтернеті, розроблений компанією Google у співробітництві з організаціями The Net Safety Collaborative та Internet Keep Safe Coalition. Цей посібник створено для того, щоб допомогти вчителям навчити дітей необхідним навичкам, завдяки яким вони зможуть користуватись Інтернетом безпечно й обачно.

Посилання на посібник: https://services.google.com/fh/files/events/bia_curriculum_2021_ua.pdf

За результатами дослідження, проведеного Науковим центром «Злочини проти дітей» Університету Нью-Гемпшир, це перший посібник із безпеки дітей в Інтернеті, який має доведений позитивний вплив на навчання дітей темам безпеки в мережі та цифрового громадянства. 

Посібник із безпеки дітей в Інтернеті є самодостатнім ресурсом. Усі практичні завдання можна виконувати без спеціальних професійних навичок, з мінімальною підготовкою до занять та без спеціального обладнання чи інших ресурсів для навчання. Крім того, матеріал, пройдений на уроках, можна весело й цікаво закріпити на практиці завдяки пригодницькій онлайн-грі Interland. 

Посібник охоплює п'ять фундаментальних тем щодо цифрового громадянства та безпеки:

• Ділися з обачністю. Цифровий слід і відповідальне спілкування

• Не дай себе обманути. Фішинг, шахрайство та надійні джерела

• Бережи свої таємниці. Безпека в Інтернеті та паролі

• Круто бути доброзичливим! Боротьба з негативною поведінкою в Інтернеті

• Сумніваєшся? Спитай! Сумнівний контент та сценарії

Цей посібник створено для 2–6 класів, однак уроки стануть у пригоді вчителям як старших, так і молодших дітей, зокрема розділи, присвячені термінам, обговоренням у класах та іграм.

Ви можете пройти всю програму від початку до кінця або зосередитися на кількох уроках, які найбільше потрібні вашим учням. Додатково ви можете скористатися ресурсами для вчителів та батьків: готовими слайдами, роздруківками, посібником та порадами для сім’ї, які можна застосовувати вдома. 

Міжнародна спілка International Society for Technology in Education (ISTE) провела незалежний аудит посібника з безпеки дітей в Інтернеті та визнала його ресурсом, що допомагає підготувати учнів на рівні Стандартів ISTE 2021, a також відзначила грифом матеріалів підготовчого рівня (Seal of Alignment for Readiness).

Коментарі

Анонім каже…
https://luckylink.kiev.ua/samsung-970-evo-plus-500-gb-mz-v7s500bw/

Популярні дописи з цього блогу

Азбука Морзе Українською

Python: Урок 4. Логічні вирази

Python: Урок 3. Типи даних в програмуванні. Визначення змінної