Любитель сфотографував Землю з Космосу

вид из космоса фотографии
Думаєте це фото зроблено супутником? Нічого подібного! Все що знадобилося Роберту Гаррисону, фотографу-любителю з Великобританії - це недорога цифрова камера, надувну кульку, наповнену гелієм і шматочок ізоляційної стрічки.

фотографируем землю сверхуГаррісон запрограмував камеру таким чином, що кожні 5 хвилин вона включалася, робила знімок і знову переключалася на sleep mode. Шарик, піднявшись на 21 кілометр, в кінці кінців лопнув, і фотоапарат з прикріпленим до неї парашутом і GPS-трекером, плавно опустився на землю, де його підібрав господар. Гаррісон стверджує, що витратив на цю забаву всього 500 фунтів, але знімки вийшли настільки високоякісні, що йому вже дзвонили з НАСА і цікавилися, де він здобув супутник.

как сфотографировать космос землюКоли він пояснив їм суть девайса, йому спочатку навіть не повірили, адже зазвичай для досягнення подібних результатів вони витрачають мільйони доларів. 

В майбутньому Гаррісон планує повторити експеримент, попередньо проапрегрейдів апарат: замінити звичайну камеру на обертову і додати ще одну на іншій стороні.


Більше фото

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Азбука Морзе Українською

Python: Урок 4. Логічні вирази

Python: Урок 3. Типи даних в програмуванні. Визначення змінної